Szörnyű hírt közöltek: végleg eltűnik a boltokból a magyarok kedvenc háztartási keksze

Index   
  Megosztom
Szörnyű hírt közöltek: végleg eltűnik a boltokból a magyarok kedvenc háztartási keksze

Üzleti döntés áldozatává vált a magyar háziasszonyok körében már-már hungarikumnak számító Győri Otthon háztartási keksz. A termék 117 év gyártás után szűnt meg a közelmúltban, szomorú körülmények között - írta az Index.

A magyar háziasszonyok körében már-már hungarikumnak számító, dédanyáink által is használt keksz gyártása a közelmúltban 117 év után szűnt meg, szomorú körülmények között – derül ki az Index híradásából.

Ezért szűnt meg a híres magyar keksz gyártása

Emlékezetes, hogy miután az amerikai Mondelez multinacionális édességipari holding megvásárolta a Győri Keksz Kft.-t, a győri kekszgyártást 2019-ben székesfehérvári üzemegységébe vitte át. A Pilóta keksz mellett itt készült az Otthon háztartási keksz is. A Mondez azonban a múlt héten közleményt adott ki, amelyben a következőkről tájékoztatott:

A háztartási keksz gyártását a Mondelez 2024 első negyedévében megszüntette, és nem is tervezi a gyártás újraindítását. Ennek oka sajnos a fogyasztói kereslet tendenciózus, folyamatos csökkenése, amely mára marginálissá vált. Reméljük, gazdag kekszkínálatunkból talál magának olyan terméket, amely megfelel étkezési szükségleteinek.

A lap közölte még, hogy tavaly tavasszal drasztikusan, mintegy 70 százalékkal drágultak meg a keksztermékek árai. Ugyanakkor a keksz megkerülhetetlen alapanyag az édességgyártásban, hiszen olyan édességek alapvető összetevője, mint a kókuszgolyók, a kekszszalámik, a sütés nélküli torták vagy a pralinék.

A háztartási keksz pedig a XX. század eleje óta jelen van, és minden korszak emblematikus süteményeiben megtalálható. Így van ez az 1900-as évek kekszes kávédesszertje, az 1930-as évek pudingos keksztortája, az 1950-es évektől kezdve kedvelt rumos kekszgolyó, a ’70-es évek ikonikus kókuszgolyója, az ’80-as években népszerűvé vált házi tiramisu, valamint az 1990-es évek sütés nélküli kekszes tortája esetében is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háztartási keksz

győr

győri keksz