Bezárhat a nagykanizsai állatmenhely? Mi lesz így a több mint száz állat sorsa?

MTI   
  Megosztom
Bezárhat a nagykanizsai állatmenhely? Mi lesz így a több mint száz állat sorsa?

Szükség van a törvényes előírásoknak megfelelő keretek között működő állatmenhelyre Nagykanizsán - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Horváth Jácint annak kapcsán beszélt erről, hogy a város újonnan alakult közgyűlésének első, csütörtöki ülésén Balogh László korábbi polgármester jelezte: augusztusban még lehetett volna tárgyalni a nagykanizsai állatmenhely ügyéről, a múlt héten azonban a vármegyei kormányhivatal a bezárásáról és kiürítéséről döntött.

A polgármester azt mondta: a döntés szerint 30 napon belül kellene máshol elhelyezni több mint száz állatot, mert nem tudták megoldani a kennelek aljzatának könnyebb tisztíthatóságát és a telep szennyvízelvezetését. A város által ingyenesen biztosított területen a telepet működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület látja el 2016 óta a város gyepmesteri feladatait, értelmezésük szerint pedig a bezárás erre a tevékenységre nem vonatkozik.

A város önkormányzata minden érdekelt féllel egyeztetett már, az állatmenhely nem kért támogatást a várostól, és tudomása szerint az egyesület év végéig el tudja végezni az elvárt fejlesztéseket. Ha mégis sor kerül a kiürítésre, akkor a gyepmesteri feladatkörben begyűjtött ebekről 45 nap után az államnak kell gondoskodnia

- jelezte a városvezető.

Horváth Jácint az előző napi közgyűlés döntései között arról is beszámolt, hogy vita volt a kisebbségben lévő képviselők és a várost irányító többség között arról, hogy a nagykanizsai kórház környezetében miként tervezik a parkolóhelyek bővítését. Az ÉVE tervei szerint - amelyeket egyelőre vizsgálnak - a közelben nemrég megnyitott gyorsétterem mellett, valamint a Kossuth téren lévő parkosított részen alakítanának ki új parkolókat, a kormánypárti képviselők azonban ellenzik, hogy fákat vágjanak ki és zöldterületeket szüntessenek meg a Kossuth téren.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatmenhely

nagykanizsa

bezárás