Szigorú limit lesz a visszaváltó automatáknál: a MOHU új szabályának sokan nem fognak örülni

Pénzcentrum   
  Megosztom
Szigorú limit lesz a visszaváltó automatáknál: a MOHU új szabályának sokan nem fognak örülni

Október 26-tól tranzakciónként 5000 forintos limitet vezetett be a visszaváltó automatáknál a MOHU - szúrta ki a Pénzcentrum olvasója egy REponton. A kiragasztott papír szerint így a gép maximálisan ebben az értékben tud vásárlási utalványt kiadni, azaz aki száznál több 50 forintos italcsomagolást akar visszaváltani, annak ezt több tranzakcióban kell megtennie.

A változtatás értelmében a gép maximálisan ekkora értékben tud majd vásárlási utalványt kiadni, vagyis ha valaki száznál több 50 forintos italcsomagolást akar visszaváltani, annak ezt több tranzakcióban kell megtennie - írja a Pénzcentrum.

A MOHU egyébként október közepén jelentette be, hogy elképesztő mérföldkőhöz ért az új rendszerben visszaváltott palackok, dobozok, üvegek száma. A rendszerre nehezedő nyomás miatt már új helyszíneket is tesztelnek.

Az automatákat egyébként rengetegen használják, október közepén a cég azt közölte, hogy az új rendszerben visszaváltott palackok, dobozok, üvegek száma elérte a félmilliárdot. A MOHU célja, hogy három év múlva az italcsomagolások minimum 90 százalékát visszaváltsák Magyarországon, ahol a becslések szerint évente több, mint 3 milliárd italcsomagolás van forgalomban.

A teljes cikk a Pénzcentrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

visszaváltás

mohu mol hulladékgazdálkodási zrt.

visszaváltás