Telektulajdonosok, figyelem! Tavasszal dönthetnek a kútadóról

Világgazdaság   
  Megosztom
Telektulajdonosok, figyelem! Tavasszal dönthetnek a kútadóról

Tavasszal új szabályozást alakítanak ki a kutak bejelentésére – írja a Világgazdaság.

A lap idézi Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét, aki szerint azt szeretnék elérni, hogy a tulajdonosoknak minél egyszerűbb és ingyenes legyen az eljárás. Kútadóról nincsen szó, de eltérő szabályozás vonatkozhat a gazdasági és a házi vízhasználatra. A lap szerint az is valószínű, hogy az ásott kutakat nem kell majd bejelenteni.

A HelloVidék épp a hétvégén írt arról, hogy fellélegezhetnek az engedély nélkül létesített fúrt kutak tulajdonosai, lapinformációk szerint ugyanis az Országgyűlés december elején megszavazza a kormány törvénymódosítási javaslatát, így az idén december végéig szóló engedélyeztetési határidő 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kút

vízgazdálkodás