Koronavírus: nem hagyják segítség nélkül a menhelyeket sem

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: nem hagyják segítség nélkül a menhelyeket sem

A koronavírus járvány a menhelyek takarmányellátásában is gondot okozhat. A Nébih az aktuális helyzet nyomonkövetése érdekében folyamatos kapcsolatban áll az állatvédelmi ernyőszervezetekkel és széleskörű ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldások felkutatásában a nehézségek kezelése érdekében. Az igények és a segítség hatékony összekötéséhez fontos, hogy az ellátási gonddal küzdő menhelyek jelentkezzenek valamelyik állatvédelmi ernyőszervezetnél.

A koronavírus járványhelyzet miatt a bajba jutott állatok mentésével foglalkozó állatmenhelyek nem várt nehézségekkel találhatják szembe magukat. Idővel jelentős problémát okozhat a menhelyen tartott állatok megfelelő takarmányellátásának biztosítása is.

A Nébih egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson az ellátási helyzet alakulásáról. Emellett széleskörű ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldási lehetőségek felkutatásában. Több vállalat, például takarmánygyártók, kereskedelmi szervezetek is nyitottak a segítségnyújtásra. Őket a hatóság a gyors és hatékony megoldás érdekében összeköti az állatvédelmi ernyőszervezetekkel.

A Nébih ezúton is kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel. E szervezetek gondoskodnak az igények megfelelő összesítéséről, majd a további koordinációról.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

menhely

koronavírus

koronavírus-járvány