Figyelmeztet a katasztrófavédelem: brutális vihar csap le ezekre a megyékre

MTI   
  Megosztom
Figyelmeztet a katasztrófavédelem: brutális vihar csap le ezekre a megyékre

Északkeleten már több megyét érintően kiadta a másodfokú riasztásokat zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora délután. Az érintett területeken a következő órákban viharos széllel, jégesővel kísért heves zivatarok alakulhatnak ki.

A veszélyjelzés szerint a nap folyamán keleten Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, nyugaton Győr-Moson-Sopron és Vas megye területén várható másodfokú riasztás. Az ország többi megyéjében - szintén a zivatarveszély miatt - elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint írták, a kora délutáni óráktól főleg az ország északi felében alakulnak ki (illetve érkeznek észak felől) elszórtan zivatarok, amelyekhez elsősorban viharos szél, illetve jégeső társulhat, de egy-egy gócban nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati tájakon heves zivatarok kialakulásának is megvan az esélye, károkozó (90 kilométer/órás) szélrohamok, nagyobb méretű jégszemek kíséretében.

A késő délutáni, esti óráktól már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, de kisebb számban, és kevésbé lehetnek hevesek. Éjjel az északi, északkeleti tájakon egyre inkább stabilizálódik a légkör, csökken a zivatar esélye.

Szerdán elsősorban délen és a Duna-Tisza közén várható zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés, lokálisan nagy mennyiségű csapadék társulhat, ekkor nagyobb méretű jégnek már jóval kisebb az esélye. Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 Celsius-fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katasztrófavédelem

időjárás

előrejelzés

figyelmeztetés

zivatar