Páratlan bébibumm: 130 racka bárány látta meg a napvilágot, nézzétek, milyen édesek!

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Páratlan bébibumm: 130 racka bárány látta meg a napvilágot, nézzétek, milyen édesek!

Örömhír Drávaszentesről! Közel 130 vadjuh-bárány látta meg a napvilágot az elmúlt hetekben. A racka anyák közül még néhánynál várható ellés, húsvétra várhatóan körülbelül 140 kisbárány lesz.

Eltelt egy újabb év, megkezdődtek az ellések a drávaszentesi állattartó telepen. Közel 130 racka bárány látta meg a napvilágot az elmúlt hetekben. A racka anyák közül még néhánynál várható ellés; tavasszal várhatóan körülbelül 140 bárány – anyjukkal együtt – kerül kihajtásra a Darányi Borókásba - adta hírül Facebook-oldalán a Duna-Dráva Nemzeti Park.

Az ősi tulajdonságokat őrző igénytelen racka ősei, a vadjuhok feltehetően a népvándorlás során a honfoglaló magyarokkal jutottak a Kárpát-medencébe. A racka szépen göndörödő bunda-fürtjei és a hosszú, V alakban pödrött szarva a magyar pásztorok jó ízlését és állattenyésztési tudását dicsérik. Bőréből hagyományosan tartós ruhadarabok (bekecs, suba, ködmön) készültek, melyekre ügyes kezű szűcsök gyönyörű mintákat hímeztek. Gyapját pedig szűrök és takarók készítéséhez használták. A racka félénk, bizalmatlan, ideges vérmérsékletű juhként ismert, ám vannak olyan egyedek, melyek kimondottan kezesek, ezek a nyájban vezérszerepet töltenek be.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

racka

duna-dráva nemzeti park