Vádat emeltek a salgótarjáni férfi ellen: védett madarakat ejtett csapdába

HelloVidék   
  Megosztom
Vádat emeltek a salgótarjáni férfi ellen: védett madarakat ejtett csapdába

A Salgótarjáni Járási Ügyészség természetkárosítás miatt vádat emelt egy 47 éves salgótarjáni férfi ellen, aki 19 védett madarat tartott a lakásán.

A Nógrád Megyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a férfi idén tavasszal befogott tizennyolc természetvédelmi oltalom alatt álló, tengelic fajú védett madáregyedet,továbbá a lakásán tartott egy ugyancsak természetvédelmi oltalom alatt álló – elmondása alapján ismerősétől vásárolt – kenderike-kanárit.

Mint írták: a tengeliceket úgy fogta be, hogy telefonjára letöltötte az éneküket, majd bogáncságba állított egérragasztóval megkent pálcákat tett ki a természetbe, a telefon fölé. Amikor a madarak az énekhangot hallva leszálltak, beleragadtak a ragasztóba. Az állatokat azok lefoglalásáig a lakásában tizenkilenc kalitkában tartotta.

A természet védelméről szóló törvény szerint védett állatfaj egyedeinek befogásához, birtokban tartásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges, mellyel a férfi nem rendelkezett, ezért vele szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség szemben természetkárosítás miatt emelt vádat, és ellene felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madarak

védett madarak

védett állat

védett fajok

madarak