Sokakat ledöbbentett a békéscsabai parkban hűsölő vadállat: te láttál már ilyet? + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Sokakat ledöbbentett a békéscsabai parkban hűsölő vadállat: te láttál már ilyet? + videó

Nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. A különleges állatot szombaton észlelték a Csaba-tónál azóta folyamatosak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet.

A Beol.hu, ahogy beszámolt róla, újabb fotókat és videót is kapott a Csaba-tónál szombaton felbukkant különleges állatról, amelyet Molnár Erzsébet és Molnár Pál „Dudus” kapott lencsevégre. Mint ismert, a város lakosságában óriási érdeklődést váltott ki az állat megjelenése, a Beol.hu hírportálon is nagyon sokan figyelték, illetve kommentálták mindezt, akadtak, akik kengurunak gondolták.

A fotós a lapnak elmondta, a hétvége első napján mentek ki horgászni feleségével a tóra, amikor a Matrózzal szemben Erzsébet észrevette a különleges állatot, ami nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. A fotók alapján azonban sikerült beazonosítnai az állatot: valószínűleg egy pampanyúl, más néven óriás mara lehetett.

Az állat Földünk egyik legnagyobb rágcsálója. Dél-Amerikában, Argentína száraz középső és déli területein őshonos, füves pusztákon él. Hátsó lábai nagyon erősek, ha menekülnie kell, hatalmasat ugrik a segítségükkel.

Nagyon jámbor állatot ismertünk meg benne, engedte, hogy olyan másfél méterre megközelítsük, és csak ennél a távolságnál ment távolabbra, miközben furcsa, morgó hangot adott ki, de ekkor sem rohant, hanem komótos tempóban tette mindezt

– idézte fel a találkozást a férfi.

A kóborló állat egy lovasbirtokon is megmutatta magát, ahol hosszú időt töltött a “lelovagolt” homokos pályán.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pampanyúl

állat

egzotikus