Bozóttűz ütött ki Pécs mellett: hétvégi házak is lángra kaptak

MTI   
  Megosztom
Bozóttűz ütött ki Pécs mellett: hétvégi házak is lángra kaptak

Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem.

A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább

- mondta a szóvivő.

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban. Esti lapértesülések szerint a tűz több hektáron tombol koradélután óta. A Pécs Aktuál a helyszínen úgy értesült, hogy összesen 15 ház gyulladt ki és három gázpalack is felrobbant.

A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vonultak a helyszínre, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Sőt, mellettük a helyi vízszolgáltató is a helyszínen van két járművel. Ők azt kérték a környékbeli, szolgáltatási területen lakó ingatlantulajdonosoktól, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. Továbbá a Pécsma információi szerint honvédségi helikoptert is bevetnek, ami az orfűi tavakból veszi fel az oltáshoz szükséges vizet.

Ki okozta a pécsi tüzet?

A Pécsma szerint valaki szemetet égetett, az terjedt el a hegyoldalon. Az illetőt a portál információi szerint a rendőrök őrizetbe vették. Arról egyelőre nincs hír, hogy lennének sérültjei is a tűznek.

Ezt az információt Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére is részben megerősítette, azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

tűzeset

pécs

baranya megye

mecsek

mecsekoldal

bozóttűz