Elképesztő égi jelenséget láthatunk: mutatjuk, mikor kell az eget kémlelni

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő égi jelenséget láthatunk: mutatjuk, mikor kell az eget kémlelni

Február 21-én alkonyat után, egészen pontosan 18:05 perckor a hajszálvékony, mindössze 34 órás holdsarló felett hét fokkal ott ragyog majd a Vénusz, felette pedig újabb négy fokkal a Jupiter fog pompázni - számolt be róla a Svábhegyi Csillagvizsgáló. Mint mondták, már önmagában a holdsarló is megérne egy külön esti programot, de így, az égbolt királyával és királynőjével kiegészülve Káprázatos látványban lesz részünk.

Ahogy a portál írja, a látvány megéléséhez nem kell semmilyen segédeszköz – elég, ha a nyugati horizont fölé szegezzük a tekintetünket, és élvezzük az együttállás szépségét.

A jó hír, hogy esőnapot is szerveztek nekünk az égiek, ha a 21-i programba beleszólna az időjárás, akkor sem maradunk hoppon: 22-én az égi füzér ha kissé átrendeződve is, de újra megjelenik. Ekkor az esti, nyugati égbolton 18:15-kor a Vénusz és a Jupiter egymástól mindössze 7,5 fokra lesz látható, közéjük pedig körülbelül félúton beékelődik az ekkor már 8%-ban megvilágított, az előző napinál jóval határozottabb sarlót produkáló Hold. Ezt akkor sem szabad kihagyni, ha az előző este jól sikerül

- emelték ki a szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jupiter

vénusz

hold

együttállás

égi jelenség

svábhegyi csillagvizsgáló