Kiadós eső tarolja le ezeket a területeket: néhol apró szemű jég is várható

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadós eső tarolja le ezeket a területeket: néhol apró szemű jég is várható

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, délnyugat felől tovább terjeszkedik a vastag felhőzet, ám az ország északkeleti felén a nap nagyobb részében napos, gomolyfelhős, száraz idő várható. A Bakonyban a délkeleti szél viharossá fokozódhat. Az Alpokalja, Zala, Bakony, Balaton-felvidék térségében péntek hajnalig több helyen is 20-25 mm körüli csapadék valószínű.

A többfelé esőt, záport okozó csapadéksáv lassan terjed északkelet felé, amely estig nagyjából a Sopron-Szeged vonalig juthat el. A Nyugat-Dunántúlon eshet a legtöbb csapadék. A keleti, délkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon több helyen erős széllökések. A Bakonyban viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de a Dunántúl délnyugati, déli részein ennél hidegebb is lehet. Késő este 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Éjjel a délnyugati országrészben zivatarok kialakulhatnak, és péntek napközben is az említett területen lesznek kedvezőbbek a feltételek zivatartevékenységhez. A zivatarokat szélerősödés, apró szemű jég, és intenzív csapadékhullás kísérheti (ált. 20-25 mm körül, lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hirtelen lezúdulhat).

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

alpokalja

zala

bakony

balaton-felvidék

szeged

dunántúl

zivatar

eső

jég