Legyen kéznél az esernyő: záporok, zivatarok jönnek, viharos szél is lehet errefelé

MTI   
  Megosztom
Legyen kéznél az esernyő: záporok, zivatarok jönnek, viharos szél is lehet errefelé

Frontok csupán a Kelet-európai-síkság északi részét, illetve a nyugati partvidéket érintik, mégis Európa középső részén is kialakulnak nagy számban záporok, zivatarok. Ennek oka, hogy a felszín közelében meleg és nedves a levegő, a magasban örvénylő hidegcsepp pedig tovább fokozza a labilitást. A hőmérséklet Skandináviát, a Benelux államok és a Brit-szigetek térségét leszámítva nagyrészt 30 fok felett alakul, az említett tájakon viszont 25 fok alatti értékeket mérnek. A Kárpát-medence időjárása holnap estig nem változik, így továbbra is szórványosan számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Pénteken és szombaton is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában többórás napsütéssel, de lesznek helyek, ahol átmenetileg jobban összeállnak a felhők.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 28 és 33 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

meteorológia

záporok

zivatarok

omsz