Kiadták a figyelmeztetést: erős széllőkésekkel érkeznek a zivatarok augusztus 20-án + Térkép

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: erős széllőkésekkel érkeznek a zivatarok augusztus 20-án + Térkép

Felhőszakadásra, zivatarra és hőségre is lehet számítani augusztus 20-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra háromféle figyelmeztetést is kiadott.  Mutatjuk, mire kell számítania a nemzeti ünnepnapon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy ma napos idő várható gomolyfelhőkkel. Leginkább keleten, délkeleten és az Északi-középhegységben előfordulhat zápor, zivatar, viszont azok állítólag csak rövid ideig fognak tartani, gyorsan elvonulnak, de azért akadhatnak csapadékos meglepetések. A légmozgás többnyire gyenge, vagy mérsékelt lesz, az esti órákra pedig az ország nagy részén ki fog derülni az ég – ez tűzijáték szempontból mindenképp jó hírnek számít.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn szinte felhőtlen, ragyogóan napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Helyenként élénk lehet az északias szél. Hajnalban 17-22 fok várható. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden is sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt, északkeleten néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban 15-21, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Szerdán gyakrabban zavarhatják meg fátyol- és gomolyfelhők a napos időt. A megnövekvő gomolyokból északon, északkeleten helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Néhol megélénkül a nyugatias szél. Délután 30-36 fok valószínű. Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre van kilátás helyenként záporokkal, zivatarokkal. Mérsékelt, néhol élénk északkeleti, keleti szél fújhat. Délután 29-35 fok ígérkezik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

omsz

időkép

felhőszakadás

hőség

vihar

viharjelzés