Kiadták a figyelmeztetést: újabb melegrekord közeleg, de sáros esőt is kaphatunk a nyakunkba

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: újabb melegrekord közeleg, de sáros esőt is kaphatunk a nyakunkba

Aki autómosást tervezett hétvégére az egyelőre napolja el, sőt hétfőn sem lesz jó ötlet, mivel még ekkor is marad felettünk a szaharai porból - közölte az Időkép.

Kifejezetten enyhe és nagy nedvességtartalmú légtömeg áramlik be hozzánk hétvégén a Földközi-tenger térségéből. Nagy területen alakulhat ki eső, zápor, akár egy-egy zivatar is. Az esőfelhőkbe azonban jelentős mennyiségű szaharai por is belekerül, ami felettünk is kimosódhat és többfelé alakulhat ki sáros eső az országban - figyelmeztet az Időkép.

Íme, itt a részletes időjárás-előrejelzés!

Szombaton délelőtt mindenütt felszakadozik a felhőzet, változóan napos-felhős időben bízhatunk. Később dél-délnyugat felől eleinte fátyol-, majd vastagabb felhők érkeznek és délutántól egyre nagyobb területen várható csapadék, este országszerte szükség lesz az esernyőkre. Élénk, erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lesz a délies szél, 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, de zivatarok is kialakulhatnak. Szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies lökések is előfordulhatnak. A minimumok 5 és 13 fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Hétfőn is a felhőké lesz a főszerep, és többfelé várható eső, zápor, a Dunától keletre néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 8-16 fok várható, keleten lesz melegebb.

Kedden egyre nagyobb területen süthet ki hosszabb időszakokra a nap, de keleten, délkeleten még felhősebb idő várható. Hazánk középső és keleti területein elszórtan kialakulhat kisebb eső, zápor. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás napközben. Szerdán említésre méltó csapadék sehol sem valószínű, sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. Mérséklődik a légmozgás. Délutánra 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

saharai por