Kiadták a figyelmeztetést: őrült széllel támad a hidegfront, de vajon hoz esőt?

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: őrült széllel támad a hidegfront, de vajon hoz esőt?

Visszavesz a nyári kánikula: a Dunántúlon ráadásul nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél van, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél.

Szerdán a változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok, időszakosan szűrt, napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek, írja a Kiderül. Emellett az északnyugati határ mentén lehetnek erősebben felhős részek is. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A foglytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk. Délután 21-26 fok valószínű.

Hétvégén is kitart a változóan felhős-napos idő, leginkább fátyolfelhők lehetnek az égen, vasárnap kevesebb. Csapadék nem várható. Szombaton az északnyugati, vasárnap a délnyugati szél támadhat fel többfelé. A csúcshőmérséklet szombaton 22 és 27, vasárnap már 25 és 30 fok között alakulhat

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hidegfront

időjárás

előrejelzés