Visszatért az éjszakai a fagy, órási veszélyben a gyümölcsfák: van ahol az autót is kaparni kellett

HelloVidék   
  Megosztom
Visszatért az éjszakai a fagy, órási veszélyben a gyümölcsfák: van ahol az autót is kaparni kellett

-3 fok volt a leghidegebb ma reggel, északon és néhol a Bakonyban, valamint az Őrségben hűlt le legjobban a levegő - írta az Időkép.

Ahogy az várható volt, a hét leghidegebb reggelére ébredhettünk ma. Talaj mentén és 2 méteres magasságban is többfelé előfordult gyenge fagy.

A leghidegebbet az Északi-középhegységben, a Bakonyban és az Őrszégben mérhettük, több helyen -3 fokot mutatott a hőmérő - írta az Időkép. Mindeközben északkeleten jégesővel kísért záporok is színesítették a reggelt.

A folytatásban

Pénteken eleinte napos, északkeleten felhős, záporos idő várható, majd délután a változóan felhős-napos időben is főként északkeleten és északon, északnyugaton alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, amiket aprószemű jég kísérhet. Az északnyugati, majd a nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé élénk lesz, záporok környezetében erős széllökésekre is számítani kell. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen, és időnként eső, zápor, délutáén néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk lesz a légmozgás, de nyugaton és északnyugaton erős északi-északnyugati széllökésekre is számítani kell. Kora reggel -2 és +6, délután 12 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, naposabb időszakok nyughaton és északkeleten lehetnek. Ezeken a tájakon nem valószínű számottevő csapadék, máshol viszont többfelé előfordulhat eső, zápor. Élénk, erős, helyenként a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északias szél. Napközben 10-17 fokot mérhetünk, délkeleten és keleten lesz enyhébb az idő.

Hétfőn a jelenlegi számítások az ország keleti felén eshet többfelé, a Dunántúlon süthet többet a nap. A Dunántúlon és keleten élénk, erős marad az északias szél. Napközben is mindössze 7-13 fok valószínű. Kedden már enyhébb idő jön, de sok lesz a felhő fölöttünk, délutántól délkelet felől csapadék érkezhet. A keleti-északkeleti szél sokfelé élénk, néhol erős lehet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

előrejelzés

fagy