Már 7 vármegyére kiadták a riasztást: pokoli idő vár ránk, de tényleg

HelloVidék   
  Megosztom
Már 7 vármegyére kiadták a riasztást: pokoli idő vár ránk, de tényleg

Eső és zivatar miatt több dunántúli vármegyére is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, de hozzuk, mi lesz a folytatásban!


 


 

Az előrejelzések szerint ma a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő, csak délutántól várható felhőzet-növekedés. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések - írja a 24.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű.

A folytatásban

Szerdán sok felhő lesz felettünk, többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. Többfelé erős, északnyugaton viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Nyugaton és északnyugaton csak 6-10, máshol 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön elszórtan zápor, néhol zivatar még kialakulhat, de már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra nap. A nyugatias szél többfelé élénk, északon erős lehet, délután 9 és 16 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pénteken túlnyomóan napos idő ígérkezik. Délután északon, északnyugaton fordulhatnak elő még záporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Délután 13-18 fok várható. Szombaton még több napsütést és meleget kapunk. Csak néhol fordulhat elő zápor, a csúcshőmérséklet pedig már 16-22 fok között alakulhat. A déli szél többfelé élénk, erős marad. Vasárnapra is napos, kissé szeles idő körvonalazódik. Többfelé emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

hideg

tavasz

eső