Árad a Tisza, ja nem, a Duna: hamarosan nagy baj lehet ebből

MTI   
  Megosztom
Árad a Tisza, ja nem, a Duna: hamarosan nagy baj lehet ebből

 az előrejelzések szerint Komáromban az I. fokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállás lesz, míg Nagybajcsnál a II. fokú készültséget is meghaladja a folyó várható vízállása.


 


 

Az áradás oka, írta meg a Telex, hogy a Duna-vízgyűjtő egyes területein – különösen Németországban – sok, néhány helyen extrém mennyiségű eső esik majd a következő napokban, legalábbis erre számítanak a meteorológusok.

Az előrejelzések alapján Budapesten egyelőre még nem látni, hogy a most várható árhullám meghaladja-e majd az I. fokú készültséget. Egyelőre az adatok azt mutatják, hogy nem, de mivel a tetőzést még nem látni az előrejelzésekben, ezért ez még változhat.

Sok múlik azon, hogy a következő napokban mennyi csapadék hullik majd a vízgyűjtőn, ahogy azon is, hogy a mostani árhullám után várható-e újabb nagyobb esőzés.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

duna