Kiadták a riasztást a meteorológusok: viharosan indul a hét, aminek csak a meztelencsigák örülnek

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a riasztást a meteorológusok: viharosan indul a hét, aminek csak a meztelencsigák örülnek

A mai nap extrán kapunk az égi áldásból, a Dunántúlon ugyanis helyenként akár fél-egyhavi csapadék is hullhat. Keletre, északkeletre érkeznek majd meg legkésőbb a viharok.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn napközben dél, délnyugat felől egyre több zivatar érkezik, köztük heves zivatarok, szupercellák is lehetnek, melyeket viharos szél, felhőszakadás, jégeső kísérhet. A Dunántúlon helyenként akár fél-egyhavi csapadék is hullhat. Keletre, északkeletre érkeznek majd meg legkésőbb a viharok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Kedden intenzív gomolyfelhőképződésre, többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra készülhetünk, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek - de már jóval kisebb területen számíthatunk rájuk, mint hétfőn. A Dunától keletre a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős. A legmelegebb órákban 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán több lesz a napsütés, már csak helyenként, elsősorban a nyugati határszélen és keleten, északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugatias szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Délutánra 24 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb egy-egy kósza zápor, zivatar fordulhat elő. A szél főként a Dunántúlon és északon-északkeleten támadhat fel. 25 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk. Pénteken folytatódik a napos, nyári idő. Záporok, zivatarok helyenként északon, északkeleten lehetnek. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

eső

zápor

zivatar