Hoppá, megint mi vár ránk ma?! Ez a jelenség színesítheti meg a magyarországi naplementét

MTI   
  Megosztom
Hoppá, megint mi vár ránk ma?!  Ez a jelenség színesítheti meg a magyarországi naplementét

Kiadós saras esőtől ugyan most nem kell tartanunk, de újabb adag szaharai por érkezhet a térségbe, várhatóan hazánk légterét szerdán fogja elérni, elsősorban a délnyugati-nyugati országrész fölé fog ekkorra a nagyobb mennyiség jutni - írta az Időkép.


 

Jelenleg egy, a középpontjával Portugáliától nyugatra elhelyezkedő ciklon előterében áramlik a Földközi-tenger térségének irányába a por, mely a műholdképen is remekül megfigyelhető: Szardínián és Korzikán már tegnap este is pompás naplementében lehetett részük a helyieknek - írta az Időkép.

Legutóbb húsvétkor volt részünk sivatagi hangulatot idéző naplementében

Valósággal letarolta akkor Magyarországot az a szaharai por, ami a húsvéti ünnepek alatt jött Észak-Afrikából. A meleg levegővel betörő por miatt jelentősen megnőtt országszerte az aeroszol részecskék koncentrációja. A szeles idő és az átkeverő légmozgások hatására a porból a talajközeli légrétegekbe is bőven jutott. Németh Lajos a HelloVidék megkeresésére akkor elmondta, hogy nem egyedi esetről van szó, ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen tartósan megtelepedő por a Kárpát-medencében ritkaságnak számít. A meteorológus azt is elárulta, hogy még nem lélegezhetünk fel, további betörések várhatóak idén. Hát igaza lett!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szaharai por

időkép