Azt hiszed, felhős az ég, azért nem látod a napot? Tévedsz, ennél bonyolultabb a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Azt hiszed, felhős az ég, azért nem látod a napot? Tévedsz, ennél bonyolultabb a helyzet

A Szaharából érkezett por szűri épp a napsugarakat. De így is harmadfokú hőségriadó van érvényben, úgyhogy vigyázzatok magatokra!

Már nem először hozta fölénk légáramlat Afrikából a port, ami elhomályosítja az égboltot, és szűri a napsugarakat. Ha a magasban nemcsak por, hanem nedvesség is van, akkor az eső kimoshatja, és saras eső koszolja be az autókat, utakat és amit ér. A mai hidegfront viszont se csapadékot, se lehűlést nem hoz. A forró napsugarakat fátyolfelhők és a szaharai por szűri - írta az Időkép.hu.

Így is harmadfokú hőségriadó van érvényben

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több fátyolfelhő lehet az égen, de csapadék nem várható. Többfelé élénk, keleten, északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 26-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Ezen belül északkeleten lesz kevésbé meleg, délen a legforróbb az idő.

Pénteken ismét forróbb levegő áramlik fölénk, a napos időben, és helyenként élénk déli-délkeleti szélben megközeltjük a 40 fokot. A napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az esti órákban sodródhat be a nyugati, délnyugati országrészbe. Kora reggel északkeleten 13-15, máshol 16-23, napközben 30-39 fok várható, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Az ország északnyugati felén már mérséklődik a hőség, 28-32 fok ígérkezik, miközben délen és keleten még 33-38 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap többfelé szeles idő ígérkezik. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják meg, és helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Mindenhol mérséklődik a forróság, de továbbra sem fogunk fázni: a maximumok 27 és 34 fok között alakulnak. Hétfőn a vasárnapihoz hasonló idő jöhet 27-33 fokos maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szaharai por

időjárás

előrejelzés