Ma sem maradunk zivatarok nélkül: ezekben a megyékben viharos szél, jégeső is várható

HelloVidék   
  Megosztom
Ma sem maradunk zivatarok nélkül: ezekben a megyékben viharos szél, jégeső is várható

HungaroMet előrejelzése szerint, ma reggelig délen, illetve a Dunától keltre ismételten egyre többfelé képződhet zivatar. Délkeleten, keleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 cm körüli vagy általában kevéssel afeletti átmérővel), 90 km/h körüli széllökés kíséretében. A reggeli órák környékén kelet felé megszűnnek a zivatarok. A nap további részében a déli, délkeleti országrészben késő estig, éjfélig, illetve délután kb. a Duna vonalában van esély helyenként zivatar előfordulására. Zivatar környezetében általában viharos (60-90 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), intenzív csapadék előfordulhat.

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de általában többórás napsütésre számíthatunk. Reggelig, délelőttig a Dunától keletre várhatóak még záporok, zivatarok, amelyek fokozatosan lecsengenek. Napközben egyre inkább az ország középső harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérhetik, zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.
Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Mint írják, vasárnap este a csapadékgócok reggelig fokozatosan mindenütt megszűnnek, ezzel egy a Délnyugat-Dunántúl kivételével a felhőzet is jelentősen csökken. Reggel már döntően derült vagy fátyolfelhős lehet az ég. Az északi, északkeleti szél élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb lesz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

előrejelzés

időjárás előrejelzés

zivatar

vihar

eső

zápor