Egészen extrém, ami vár ránk: az egész országra riasztást adtak ki, de lesz ennél rosszabb is

HelloVidék   
  Megosztom
Egészen extrém, ami vár ránk: az egész országra riasztást adtak ki, de lesz ennél rosszabb is

Ma még a sok napsütés után délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz, azonban hétvégén pokoli kánikula érkezik. Addig is, Péntekre a HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga riasztást adott ki az összes vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írja a met.hu

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat, hevesebb események keleten valószínűbbek. Időnként megélénkülhet az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a viharokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás, de keleten, illetve északkeleten elszórtan még kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban a Dunától keletre találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is kánikulában lesz részünk, 31 és 37 fok közötti csúcsértékekkel. Sokat süt majd a nap, de délután elszórtan a Dunántúl északi felén és északon egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül, nyugaton és északnyugaton megerősödik a délies szél.

Hétfőn egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 33 fok között alakulhat. Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Enyhül a forróság: az élénk, néhol erős északi-északnyugati szélben 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hőség

riadó

időjárás

időjárás előrejelzés