Egyre pokolibb a brutális hőség: Baján megdőlt a melegrekord, de hol van még vége?!

MTI   
  Megosztom
Egyre pokolibb a brutális hőség: Baján megdőlt a melegrekord, de hol van még vége?!

A HungaroMet tájékoztatása szerint kedden Baján volt a legmelegebb, méghozzá olyannyira meleg, hogy az országos napi melegrekord is megdőlt. 38,1 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, amely kettő tized fokkal több az eddigi rekordnál. A következő napokban akár 40 fokot vagy ennél is melegebbet mutathatnak a hőmérők.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra számíthatunk. Délután helyenként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és északon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északkeleti, keleti, majd délkeleti szél főként az északi tájakon lehet élénk.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan, nagyobb számban a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok. Nyugaton megélénkül az északias szél, máshol csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Fokozódik a forróság, délután nyugaton 31-33, máshol 34-40 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Pénteken nem várható változás, marad a tikkasztó hőség, 34-40 fokos csúcsokkal, sok napsütéssel. Legfeljebb elvétve északon fordul elő zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet.

Hétvégén helyenként alakulhatnak ki rövid frissítő záporok, zivatarok, de alapvetően marad a hőség sok napsütéssel, élénk, néhol erős széllel. Egy gyenge hidegfront a nyugati tájakon mérsékelheti néhány fokkal a meleget.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hőség

hőség kánikula

előrejelzés