Jöhet a brutális felhőszakadás: ezekben a megyékben jobb lesz vigyázni

MTI   
  Megosztom
Jöhet a brutális felhőszakadás: ezekben a megyékben jobb lesz vigyázni

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

A veszélyjelzés szerint

Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom vármegye területére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki kedd éjfélig felhőszakadás veszélye miatt, ezekben a vármegyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint kedden leginkább a Duna vonalának környezetében és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, ezek száma a késő délelőtti óráktól gyorsan nőhet. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt az egymást követő intenzív cellákból 50 milliméternyinél is több csapadék hullhat, elsősorban az Északi-középhegységben villámárvíz is létrejöhet. Az intenzív gócokban jégeső, környezetükben viharos, óránkénti 65-80 kilométeres - légzuhatagokban akár 90 kilométeresnél erősebb - széllökések is előfordulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

felhőszakadás

vihar

zivatar