Jöhetnek a zivatarok: ezekben a megyékben ma biztos elázhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Jöhetnek a zivatarok: ezekben a megyékben ma biztos elázhatunk

Ahogy a HungaroMet előrejelzése írja, ma a délutáni órákban elsősorban az északkeleti országrészben (több hullámban is), másodsorban a nyugati, délnyugati megyékben alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. Zivatarok környezetében viharos széllökés (~ 60-80 km/h), kis méretű jég (< 1-2 cm), valamint intenzív csapadék (ált. 10-25 mm, északkeleten az egymást követő cellákból esetleg ennél több) is előfordulhat. Megjegyzés: elvétve - alacsony valószínűséggel - egy-egy zivatar máshol is kialakulhat.

Az orvosmeteorológia szerint az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

széllökés

viharos szél

csapadék

eső