Vörösbe borult az ország: elképesztő hőséggel kezdődik a szeptember

HelloVidék   
  Megosztom
Vörösbe borult az ország: elképesztő hőséggel kezdődik a szeptember

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az ország nagy részén folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A HungaroMet előrejelzése szerint, maapos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Zápor, zivatar legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő, nagyobb eséllyel az északi és nyugati tájakon. Az északkeleti szelet a keleti országrészben időnként élénk lökések kísérhetik, majd estére ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Este általában derült vagy gyengén felhős idő várható, de elsősorban nyugaton előfordulhatnak felhősebb körzetek is. Csapadék nem lesz. A keleties szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Mi vár ránk a jövő hét elején?

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki - nagyobb eséllyel az északi és nyugati tájakon. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 32 és 36 fok között várható.

Kedden a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken néhány fokkal hűvösebb lehet. Délután 32, 37 fok várható.

Szerdán napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet jellemzően 17 és 23 fok között várható, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. A csúcsérték 32 és 37 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kánikula

hőség

hőségriadó

hőségriasztás