Jöhet az eső és a lehűlés? Mutatjuk, mire készülhetünk a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Jöhet az eső és a lehűlés? Mutatjuk, mire készülhetünk a hétvégén

A következő napokban fokozatosan, de lassan csökken a hőmérséklet. Ugyanakkor növekszik a csapadékhajlam, pénteken hazánk délnyugati felén szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A hétvégén ismét kevesebb helyen, csak néhol fordulhat elő csapadék.

Csütörtök este délnyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, de az ország északkeleti felén még hajnalban is derült lesz az ég. Késő estétől az ország délnyugati felén előfordulhat eső, zápor, néhány zivatar. A keleties szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet az idő.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Pénteken a felhőzet tovább halad északkelet felé, de az északkeleti tájakat még nem éri el, így arrafelé, illetve délutántól már délnyugaton is több napsütésre, kevesebb felhőre számíthatunk. Összességében nagyjából a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés. Főként hazánk délnyugati felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A keleties szél több helyen megélénkül, a zivatarokat erős széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban a hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lesz. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly-, valamint fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos vidékeken néhány fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadék

eső

hőmérséklet