Kiadós esővel köszöntött be az ősz, de ez még csak a kezdet: csütörtökön jön az újabb fordulat

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadós esővel köszöntött be az ősz, de ez még csak a kezdet: csütörtökön jön az újabb fordulat

A várva várt eső megérkezett az ország keleti részébe is, szó szerint végre ömlik ott is az eső. Az ország minden szegletében véget ért a tikkasztó kánikula, bejelentjük: ezennel megnyitjuk az ŐSZT!

Az Időkép előrejelzése szerint kedden az ország keleti felén várható több csapadék. Reggel a Dunántól keletre még felhős, esős lesz az idő, majd délután itt is felszakadozik a felhőzet és az esőt, záporok váltják fel. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Kora reggel 10 és 19, délután 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a leghűvösebb. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet.

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de keleten egy-egy zápor még előfordulhat. Már csak néhol lehet élénk a légmozgás. Hajnalban 9-17, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön egy újabb front érkezik, ami ekkor még csak a Dunántúlon okozhat több helyen felhős, esős időt, emellett záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A Dunától keltre túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a hőmérséklet itt napközben 15-26 fok között alakulhat, míg keleten 24-29 fok várható.

Pénteken erősen felhős, borongós lesz az ég. Kezdetben többfelé, délután főként a keleti országrészben alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz. Ismét nagy különbség várható a csúcshőmérsékletekben kelet és nyugat között. A nyugati országrészben 12-17, keleten 18-29 fok közötti értékekre van kilátás. Hétvégére esős, változékony időjárás körvonalazódik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés