Világvége hangulatú felhőkkel támad a hidegfront: gyakorlatilag kettévágta az országot + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Világvége hangulatú felhőkkel támad a hidegfront: gyakorlatilag kettévágta az országot + Videó

Ennél látványosabb fotóval nem is illusztrálhatnánk azt, mi zajlik épp az országban. Míg Szombathelyen kabátban is fázunk, 10 fok van, addig Pusztaszeren még 27 fokban lehet napozni. Egy hidegfront gyakorlatilag kettészelte az országot. Nyugatra tartós eső érkezik, a Dunántúl többi részére záporok, délnyugatra akár egy-egy zivatar.

A Dunántúlt elérte a markáns lehűlést hozó hidegfront, nyugaton többfelé eleredt az eső. A felvonuló felhőzet egészen látványos formát öltött, nem egy helyen ugyanis apokaliptikus hangulatot teremtő undulatus asperatusok borították be az eget - írta az Időkép, majd egy videót is megosztottak:

Erre számíthatunk a héten!

Pénteken sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, elsősorban a Dunától keletre és délen záporok, zivatarok alakulnak ki. Késő délután dél felől csökkenhet a csapadékhajlam. Szeles idő várható, az északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérhetik. Napközben ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon mindössze 9-16, a Duna-Tisza közén és északon 17-23, keleten 24-29 fok valószínű.

Szombaton marad a felhős, borongós idő. Többfelé várható eső, zápor. Tartós, kiadós eső északnyugaton és keleten valószínű. Élénk, erős lesz a szél, északnyugaton viharos, néhol erősen viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. A hűvös hajnalt követően délután 11-18 fokot mérhetünk. Vasárnap és hétfőn folytatódik a csapadékos idő, többfelé ismét jelentős mennyiségű eső várható, a legtöbb a Dunántúlon valószínű. Ezeken a napokon elsősorban a Dunántúlon lehet erős, viharos az északi-északnyugati szél, vasárnap erősen viharos.

Vasárnap 11 és 19, hétfőn 14 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép forrás: Időkép.hu

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hidegfront

eső

szél

vihar