Két rekord is megdőlt: soha nem mértek még akkora szelet, se ennyi esőt Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Két rekord is megdőlt: soha nem mértek még akkora szelet, se ennyi esőt Magyarországon

2024. szeptember 14.-én Kab-hegy állomásunkon 33 m/s (118,8 km/óra) széllökés értéket mértünk” – írja honlapján a HungaroMet. Mindez azt jelenti, hogy új legmagasabb napi széllökés, országos rekord született. de egy másik csúcs is megdőlt.


 


 


 

2024. szeptember 14.-én Kab-hegy állomásunkon 33 m/s (118,8 km/óra) széllökés értéket mértünk” – írja honlapján a HungaroMet. Mindez azt jelenti, hogy új legmagasabb napi széllökés, országos rekord született. A korábbi rekord 28,2 m/s (101,5 km/óra) volt, melyet 2010-ben, szintén a Kab-hegy állomáson mértek, de egy másik csúcs is megdőlt.

Bakonybél településen egy nap alatt 87,4 mm csapadék hullott, mely új napi csapadékösszeg rekord.

A korábbi rekord 82 mm volt, melyet 2014-ben, Budapest Rákoscsaba állomáson mértek.

A HungaroMet az előrejelzésében azt írja, hogy 70 km/óra körüli vagy feletti széllökések a délutáni órákig északnyugaton (Győr-Moson, Veszprém, Vas megye) előfordulhatnak, majd estére már csak Sopron térségében, Győr-Moson-Sopron megye nyugati felében. Ezeken a részeken csak hétfő délután mérséklődik tartósan a szél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

szél