Több vármegyére is riadót fújtak: térképen, milyen veszélyes fordulatot hoz a hétvége

HelloVidék   
  Megosztom
Több vármegyére is riadót fújtak: térképen, milyen veszélyes fordulatot hoz a hétvége

Áthalad felettünk és erősödik a frontális csapadékzóna: 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat!

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton egy hidegfront hatására erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és egy széles csapadékzóna halad át felettünk nyugatról keletre araszolva kiadós esővel, záporokkal, keleten zivatarokkal. Délután nyugaton és északnyugaton lehet szárazabb az idő, és süthet ki több órára a nap. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Vasárnap reggel a Dunától keletre eshet még elszórtan, majd egyre inkább a déli tájakra szorul vissza a csapadék, délutánra szinte mindehol eláll az eső, és felszakad a felhőzet. A legtöbb napsütés a Dunántúlon ígérkezik. Az élénk, erős, néhol viharos északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már nem valószínű csapadék, mindenhol több órára kisüt a nap. Keleten és a középső tájakon élénk lesz az északkeleti szél. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Kedden időnként erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű. A délies szelet többfelé élénk, néhol erős széllökések kísérhetik. Hajnalban nagyobb területen mérhetünk 5 fok alatti minimumokat, délután 15-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hidegfront

időjárás

szél

vihar

csapadék

eső