Bekeményített az ősz: a fél országban ma reggel már fagyott - de milyen időnk lesz hétvégén?

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Bekeményített az ősz: a fél országban ma reggel már fagyott - de milyen időnk lesz hétvégén?

A következő napokban is hideg reggelekre ébredhetünk, vasárnap -2 és +8 fok, hétfőn -3 és +6 fok közé hűlhet a levegő - írta az Időkép.hu.


 

Az Időkép híradása szerint nagyjából a Duna vonalától keletre szinte mindenütt fagyosan indult a reggel, a leghidegebb az északkeleti régiókban volt, ott a -3 fokok sem voltak ritkák. Az ország nyugati felén viszont beragadt egy kis felhőzet, mely jelentősen gátolta a kisugárzást, így ott jóval enyhébb reggelre ébredhettek a helyiek, a határszélen 10-11 fokot mutattak a hőmérők.

Előrejelzés

Szombaton keleten, északkeleten továbbra is zavartalan napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon eleinte még megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Napközben mindenütt a napsütés lesz túlsúlyban. Többfelé élénk lesz a keleti, délkeleti szél. Hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, a legalacsonyabb hőmérséklet -3, +9 fok között várható, de a fagyzugos helyeken annál 1-2 fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, napsütéses, őszi időben bízhatunk. Legfeljebb a Kisalföldön élénkülhet meg a szél. Reggel -2 és +6, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn keleten lehet némi fátyolfelhő az égen, az ország nagy részén folytatódik a száraz, napos idő. Csapadéktól sehol sem kell tartanunk. Hajnalban pára és köd képződhet, -3, +6 fok közé hűlhet a levegő, míg délután akár 14-18 fokot is mérhetünk.

Kedden is marad a száraz, napos idő. A Dunántúlon lehet valamivel több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 14-19 fokra van kilátás. Szerdára felhősebb idő körvonalazódik, északnyugaton-északon kisebb eső is előfordulhat majd.

Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (tegnap 21:51)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

fagy

előrejelzés