Tavaszból ránk ijeszt a tél: hamarosan bekeményít az időjárás, érkezhet az első hó is!

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Tavaszból ránk ijeszt a tél: hamarosan bekeményít az időjárás, érkezhet az első hó is!


Nincs sok hátra ebből a napos, nyugodt, meleg időből. Az Időkép számításai szerint a hét második felétől, végétől lehűlés kezdődik. Sokfelé fagyos hajnalok jönnek, a nappali maximumok pedig 10 fok alatt maradhatnak. November első napjaiban az eső mellett a magasabb pontokon pedig hóba válthat a csapadék.



 

Az Időkép előrejelzése szerint hétfő sokfelé indul párás, ködös idővel, helyenként ködszitálás kialakulhat. Egyre többfelé ragadhat be napközben az alacsonyszintű rétegfelhőzet, emiatt tartósabban felhős, borult lesz az idő ezeken a tájakon. Több napsütés a dunántúli és északkeleti tájakon lehet, ahol megélénkül az északias szél. Kora reggel 4 és 13, délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd reggelre ismét sokfelé képződik pára, köd, majd napközben többfelé erősen felhős, borult időre számíthatunk emiatt. Néhol szitálás, kisebb eső kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, a naposabb tájakon lesz melegebb.

Szerdán és csütörtökön sem lesz lényeges változás időjárásunkban. A reggelek sokfelé párásak, ködösek lesznek, napközben így ismét találkozhatunk felhős, szürke tájakkal, ahol helyenként szitálás, kisebb eső kialakulhat. Szerdán általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, majd csütörtökön a dunántúli, középső tájakon feltámadó északnyugati szél segítheti a köd feloszlását. Délutánonként 13-20 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken már sokfelé felélénkül, helyenként felerősödik az északnyugati, nyugati szél. A reggeli köd így hamar feloszlik, sokfelé kisüthet a nap. Délután 12-19 fok valószínű. Hétvégén már viharosra válthat az északiasra forduló szél, ami fagyos levegőt húzhat ránk észak felől.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

időkép

hideg

mínuszok