Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

HelloVidék   
  Megosztom
Durván megütheti a bokáját, aki trükközik a Falusi CSOK-kal

Szigorú feltételeket igyekeznek szabni a Falusi CSOK-kal való visszaélések megakadályozására - mondta Gyopáros Alpár a Magyar Nemzetnek. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, feltétel lesz a legalább egyéves folyamatos tb-jogviszony, az erkölcsi bizonyítvány, valamint az, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló cégtől nem lehet majd ingatlant vásárolni.

Gyopáros kiemelte: 2022. július 31-ig lehet igényelni Falusi CSOK-ot, azonban a kormány folyamatosan figyeli majd a program megvalósulását és hatásait, és ha jól működik, akkor később ki is terjeszthetik.

A támogatás részeként az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A falusi csokot tanyákra is föl lehet venni. A támogatás 2019 július elsejétől lesz elérhető.

KATT! A Falusi CSOK településeinek listája

A HelloVidék is beszámolt róla, hogy a kormány pénteken adta ki azoknak a településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a támogatás. A listán 2486 olyan, 5000 lélekszám alatti település szerepel, amelyeknek csökkent a lélekszáma és hátrányosabb helyzetben vannak.

A Népszava szombati cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy a listán szerepel olyan település is, amelynek nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a lakosságszáma. Ide tartozik például több ukrán határmenti falu, ahol az utóbbi időben nagyot nőtt a népesség aránya a papíron betelepülő, sokszor magyarul sem beszélő kettős állampolgárok miatt.

A lapnak egy szabolcsi polgármester arról beszélt, hogy a Nyíregyháza környéki Nyírpazony, Sényő vagy Napkor nem számított rá, hogy felkerül a listára, mert a megyeszékhely közelsége és a jó közlekedési lehetőségek miatt ide eleve sokan költöztek ki az utóbbi években, de számára érthetetlen, hogy az elszegényedő, fogyó lakosságú Újdombrád nem került fel a listára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

falu

falusi csok

falusi csok települések listája

csok

otthonteremtés

családok otthonteremtési kedvezménye

orbán csomag