Érik a klímakatasztrófa: vízkorlátozást kellett bevezetni Magyarországon

Index   
  Megosztom
Érik a klímakatasztrófa: vízkorlátozást kellett bevezetni Magyarországon

A hőség miatt az ivóvíz-felhasználás korlátozása érdekében néhány órára szombat után vasárnap is csökkentik a nyomást a hajdúnánási vízvezetékekben. A cél alapvetően a fogyasztás, elsősorban az öntözés és a medencék feltöltésének visszafogása - írja az Index.

A májusi nagy esőzések ellenére életbe lépő korlátozásról Hajdúnánás polgármestere számolt be még szombaton. Szólláth Tibor a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatása alapján írta, hogy az esti megfelelő vízellátás érdekében van szükség a felhasználás korlátozására.

A rendkívüli hőség miatt olyan mértékben megemelkedett a település ivóvíz felhasználása, amit a telep már nem tud megfelelően biztosítani

– írta Facebook-bejegyzésében a polgármester.

A cégnél megerősítették, hogy vasárnap is szükség lehet a nyomás csökkentésére néhány órára, ez a magasabb szinteken lévő lakásokban esetenként vízkimaradást is okozhat. Ugyanakkor az intézkedés nem példátlan, tavaly is volt hasonló a nyár folyamán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

globális felmelegedés

klímaváltozás

klímavédelem

víz

vízkorlátozás

hajdúnánás

tiszamenti regionális vízművek zrt.