Allergiás vagy a macskaszőrre? Vége a szenvedésnek, itt a védőoltás

MTI   
  Megosztom
Allergiás vagy a macskaszőrre? Vége a szenvedésnek, itt a védőoltás

Macskaszőr-allergia elleni oltóanyagot fejlesztettek ki svájci kutatók. Az anyagot azonban nem az embereknek, hanem az állatoknak kell beadni.

A macskák egy bizonyos allergén elleni oltóanyagot kapnak – mondta el Martin Bachmann immunológus, a Zürichi Egyetem munkatársa. Az állat allergénjét ekkor megkötik az antitestek. Az embereknél jelentkező macskaszőr-allergia oka a macska egyik endogén proteinje, nem pedig maga a macskaszőr.

A protein megtalálható a háziállat nyálában, onnan kerül a szőrre, amikor az állat mosakszik. A hatóanyagot 70 állaton tesztelték, hatására az allergiás tünetek csökkentek az érintett embereknél. A gazdák többször is simogatták a cicájukat. Az állatok számára semmilyen negatív mellékhatással nem járt az oltás, amely legkésőbb három év múlva kerülhet forgalomba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

macska

macskaszőr

allergia

macskaszőr-allergia

vakcina

oltás

oltóanyag

védőoltás