Meglepő adatok: ennyibe kerül most egy lakás a különböző megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepő adatok: ennyibe kerül most egy lakás a különböző megyékben

Budapest után Győrben épül a legtöbb új lakás. A Rába parti városban egy négyzetméter átlagára nagyjából a fővárosi érték fele.

Az Otthon Centrum a megyei jogú városokban végzett felmérése szerint 326 társasházi lakás projekt volt elérhető decemberben, ezekben összesen 9 421 új lakás épült. Nem meglepetés, hogy elsősorban azokban a városokban pörög a piac, ahol a foglalkoztatottak száma nem ingadozik jelentősen és stabil a munkaerőpiac. A beruházások számában a 23 megyei jogú város közül kimagaslik Győr, Debrecen, Pécs és Szeged. Ezekben a városokban található az online felületeken meghirdetett új lakás projektek majdnem fele. Az épülő lakások száma Győrben a legmagasabb (1 769), a második Szeged (1 238), míg a harmadik Debrecen (974). A három város mindegyikében az épülő lakások legalább 35 százaléka szabad volt december első napjaiban.

A megyeszékhelyekre jellemző 548 ezer forintos fajlagos lakásár a fővárosi érték fele. A legdrágább városok árai a külső pesti kerületek átlagárával egyeznek meg. Ez alól kivétel Debrecen legdrágább projektje, itt 1,255 milliós négyzetméteráron kínáltak újépítésű lakást, míg a legolcsóbban Miskolcon hirdettek meg egy ingatlant: egy négyzetméterért 217 ezer forintot kértek.

A vidéki lakáspiac lendülete továbbra is kitart. Az Otthon Centrum egy évvel korábbi felméréséhez képest 12%-kal több projekt van a piacon melyet a fejlesztők átlagosan 20%-kal kínálnak magasabb áron.

Forrás: Otthon Centrum
Forrás: Otthon Centrum

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

ingatlan

lakás

ár

adás-vétel

megyeszékhely