Illegális horgásztavat lepleztek le Délegyházánál: 11 tonnányi halat telepítettek bele

HelloVidék   
  Megosztom
Illegális horgásztavat lepleztek le Délegyházánál: 11 tonnányi halat telepítettek bele

A Nébih Állami Halőri Szolgálata lakossági bejelentés nyomán tárta fel a nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületet. A jogszabálysértést tetézte, hogy a telepítés során idegenhonos halak is kerültek a horgásztóba.

A Nébih Állami Halőri Szolgálata lakossági közérdekű bejelentés alapján közel 11 tonna hal illegális telepítését tárta fel a Délegyháza külterületén található, nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, írja oldalán a hivatal. A jogszabálysértést ráadásul az is tetézte, hogy a telepítés során idegenhonos halak is kerültek a horgásztóba. A Nébih az elkövetőt halgazdálkodási bírsággal sújtotta, ezenkívül a betelepített halak származásának igazolásáig teljes halászati-horgászati tilalmat rendelt el a tavon.

A bejelentés szerint az illegális horgásztóban rendszeresen történt haltelepítés. A leírtak alapján az állami halőrök helyszíni ellenőrzést végeztek a jelzett területen. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy az érintett vízterület nem szerepel a halgazdálkodási vízterületek nyilvántartásában. Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterültbe pedig a vonatkozó törvény alapján tilos halat telepíteni. Ennek ellenére

Tettét súlyosbítja, hogy idegenhonos halakat pedig még a halgazdálkodásra jogosultak is csak külön engedély birtokában telepíthetnek.

A Nébih eljárást indított az elkövetővel szemben és felszólította, hogy igazolja a halak származását. Az ügyfelet a Nébih halgazdálkodási bírsággal sújtotta, és mivel az ügyfél 8 tonna hal eredetét nem tudta dokumentumokkal alátámasztani, a Nébih teljes halászati-horgászati tilalmat rendelt el az ügyben érintett vízterületen. A halak származásának felderítése folyamatban van. A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a Nébih határozatának kézhezvételét követően a vízterületet hivatalból nyilvántartásba vette.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

illegális horgásztó

halak

illegális telepítés

délegyháza