Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

HelloVidék   
  Megosztom
Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

A tőzike védett, ezért leszakítani és eltaposni szigorúan tilos, egyetlen szál értéke 10 ezer forint. Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

Fehérbe borult a csáfordjánosfai erdő: a tavaszi virágzáskor több százan látogatnak ide, hogy megcsodálják Magyarország legnagyobb összefüggő tőzikését. A növény még körülbelül egy hétig virágzik, most milliónyi virág borítja a talajt.

Bemenni is tilos közéjük, kordon védi őket a látogatóktól. Nem véletlen: van olyan rész, amit korábban letapostak, ezért évek óta nem is nőnek itt új tövek. Jó pár év, évtized kell ahhoz, hogy a növény újra beszaporodja a területet, mondta el az RTL Klub híradójának Váczi Miklós, a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrszolgálatvezetője. Azt is hozzátette: figyelik, mikor hódítja vissza, de az elmúlt 5 évben nem látták annak jelét, hogy a tőzike újra birtokba vette volna a területet.

Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

A riportban meg is lehet nézni a csodálatos virágzuhatagot:

Címkép: Wikipedia

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

csáfordjánosfa

virág

virágzás

tőzike