Szülők figyelem: változik az iskolai beiratkozás a koronavírus miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Szülők figyelem: változik az iskolai beiratkozás a koronavírus miatt

Fontos időszak indul az általános iskolát választó szülőknek, hiszen a mai nappal kezdődik az általános iskolai beiratkozás, amit idén a koronavírus-járvány miatt az eddigitől eltérő módon lesz lehetőségük intézni - írja az Eduline.

A portál információi szerint a mai nappal indul az általános iskolai beiratkozás, ám a koronavírus-járvány miatt ebben az esetben is cél a személyi kontaktus minimalizálása. A szülök, ezért e-mailben, telefonon, valamint a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

Idén április 6-24. közé esik a szeptember 1-jétől tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratásának időpontja. Fontos, hogy ezek a dátumok a nem körzetes iskolákat érintik, a körzetes iskolákba való beiratkozás hivatalból fog megvalósulni április 28-áig.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár még korábban elmondta, hogy az Oktatási HIvatal minden körzetes intézmény fenntartónak már március elején átadta a hozzá tartozó gyermekek adatait.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

oktatás

iskola

tanév

beiratkozás