Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Az Emmi szerint Csernavölgyi István a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. A leváltott igazgató azt mondta, egy alkalommal csúsztak az elektronikus adatszolgáltatással.

Szombaton mi is megírtuk, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter menesztette a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt. A minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt döntöttek így.

Az Origo írta meg, hogy az Emmi kérdésükre közölte:

Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt.

A leváltott főigazgató korábban a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Emellett nyilatkozott a 24.hu-nak, és azt mondta:

A kötelező adatszolgáltatásban egy valóban fontos, a betegellátás biztonságát közvetlenül nem befolyásoló adatról csak szóban tájékoztatta a kórház az adatkérőt. Az előírt írásos tájékoztatás, amely nem a főigazgató munkaköri feladata, ennél az egyetlen adatszolgáltatásnál elmaradt, de az első visszajelzésre az illetékes munkatársam ezt haladéktalanul korrigálta.

Azt is hozzátette, hogy az elmaradásra magyarázatul a kórházban folyó megfeszített és minden szempontból hatásos járvány-megelőzési és -kezelési munka szolgálhat.

Heroikus munkát végzünk. Az elmúlt hónapban a folyamatos, azonnali határidős adatszolgáltatási feladatok ellátása mellett, az országban elsők között alakítottuk át a kórházat a járványügyi helyzetnek megfelelően a várhatóan tömeges megbetegedések biztonságos ellátására.

Az RTL Klub híradója beszámolt róla, hogy könnyezve búcsúztak az egykori főigazgatótól kollégái, ő maga pedig szintén elérzékenyülve idézte fel a búcsú pillanatait:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

székesfehérvár

kórház

kórházigazgató

emmi