Csalókat buktattak le a vidéki városban: ezzel a hazugsággal loptak milliókat az utcán

MTI   
  Megosztom
Csalókat buktattak le a vidéki városban: ezzel a hazugsággal loptak milliókat az utcán

Elhitették az idős asszonnyal, hogy a koronavírus-járvány miatt hamarosan csődbe fognak menni a bankok, ezért érdemes minél előbb kivennie a megtakarított pénzét. Ezt követően ellopták tőle a milliós összeget.

A gyanú szerint a járvány miatt bankcsőddel riogatva vett rá egy idős asszonyt pénze felvételére egy szegedi nő, aki társaival kétmillió forintot szerzett meg így a sértettől. Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hogy a gyanúsítottak ellen a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a nő két társával csütörtökön az utcán szólította meg az idős asszonyt. Megkérdezték tőle, mennyi megtakarított pénze van, és elhitették vele, hogy a koronavírus-járvány miatt hamarosan be fognak csődölni a bankok és pont a sértett pénzintézete az, ami lehet, hogy a jövő héten már erre a sorsra jut.

A gyanúsítottak azzal az ürüggyel jutottak be az asszony lakásába, hogy leveszik róla a rajtalévő rontást, majd figyelmét elterelve ellopták a bankból felvett pénzt. A bíróság - nem végleges döntésével - ügyészi indítványra elrendelte a nő letartoztatását. Társait is őrizetbe vették.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bankcsőd

bank

csalás

csőd

rémhír

lopás

szeged