Koronavírus: így fog működni az új típusú PCR-teszt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: így fog működni az új típusú PCR-teszt

A friss eredmények alapján megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust. Nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, akár megháromszorozhatja.

Teljesen megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust - mondta az eljárás elővizsgálatában Magyarországról részt vevő Semmelweis Egyetem (SE) rektora. Merkely Béla ismertette: az új diagnosztikus eljárás - az eddigi PCR-tesztekkel ellentétben -

Így a gyógyításban és a kontaktkeresésben is nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, akár megháromszorozhatja.

A teszt azonnal a mindennapok részévé válhat, mivel a fejlesztő cég már rendelkezik terjesztési engedéllyel - mondta, megjegyezve: a SE készen áll arra, hogy egy-két héten belül ezeket az új PCR-teszteket is használja.

Azzal kapcsolatban, hogy a Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, sikeresen szintetizálta a koronavírus kezelésére szolgáló hatóanyagot, a remdesivirt, a rektor azt mondta, hogy ez az első komoly előrelépés a gyógyszerpiacon a koronavírus gyógyítására. A remdesivir jelenleg a leghatékonyabb kezelést biztosítja a középsúlyos esetekben; a kezelés kórházban történik, általában öt napon keresztül, hat ampulla beadásával.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

járvány

pcr-teszt