Nagy gondok lehetnek a vidéki kórházban: ezeken az osztályokon nincs most ellátás

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy gondok lehetnek a vidéki kórházban: ezeken az osztályokon nincs most ellátás

Csütörtökön a kórház kiadott egy közleményt, ami szerint a szülészeti-nőgyógyászati és a gyermekosztályos ellátás átmenetileg szünetel, vagyis ezen a részlegeken a fekvőbeteg-ellátás és a sürgősségi ellátás ideiglenesen megszűnik.

Múlt héten olyan hírek terjedtek, hogy bezárhat a mosonmagyaróvári kórház nagy része, a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást is áthelyezhetik Győrbe. Azért terjedtek ilyen hírek a városban, mert arányaiban nagyon sokan mondtak fel a Karolina Kórházban a dolgozók közül március 1-jén, amikor alá kellett volna írniuk az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, többen nem vállalták ezt - írja a 24.hu.

Ezt a funkciót a győri kórház veszi át, hogy meddig, nem tudni még. A járóbeteg-ellátás, tehát a szakrendelések megmaradnak.

A lap szerint több oka is lehet az átszervezésnek. Kisebb létszámmal dolgoznak, miközben a pandémia miatt akkora a terhelés, hogy más osztályokról is át kell vezényelni dolgozókat azért, hogy képesek legyenek garantálni a koronvírusos betegek ellátását. Akkora a szükség, hogy szülészetről, gyermekosztályról is ápolókat kell küldeni a járványosztályokra. Mindemiatt az a részleg esik most áldozatul az átalakításnak, amelyet tavaly év végén egyszer pár nappal azt követően már bezártak, hogy sok tízmillió forintból felújították.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

mosonmagyaróvár

kórház

ellátás