Ez rengeteg autóst felháborít: brutális áron lehet garázst venni vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Ez rengeteg autóst felháborít: brutális áron lehet garázst venni vidéken

Az Otthon Centrum hálózatában értékesített garázsok ára országos összevetésben 21 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, és az átlagár kicsivel meghaladta a 6 millió forintot. Ugyanakkor a hálózati forgalom a tavalyi év első nyolc hónapjával nagyjából azonos mértékű volt - összegezte Soóki-Tóth Gábor a garázspiac legfrissebb fejleményeit.

A portál elemzési vezetője elmondta, a legnagyobb drágulást a külső pesti kerületekben mérték, így már azok a városrészek is felzárkóztak a belvárosi, 5 millió forint körüli árszinthez. A budapesti árak idén egymáshoz konvergáltak és a külső pesti kerületek, ahol eddig olcsóbban lehetett garázshoz jutni, már alig olcsóbbak a belvárosi, budai tárolóknál.

A megyei jogú városokban a garázsok iránti kereslet valamivel mérsékeltebb, hiszen vidéken eleve több hely van az autók tárolására. A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 3-5 millió forint között keltek el tavaly. De az új garázsok ára ennél esetenként magasabb, például Siófokon, ahol sok, új építésű projekthez kapcsolódó garázs található.

A garázsok árazásában akár egy városrészen belül is tetemes eltérések adódhatnak: jelentős árbefolyásoló tényező, hogy fedett tárolóról, mélygarázsról vagy különálló garázsról van szó. Jellemzően utóbbiak kelnek el az átlagár felett, míg a fedett autóbeállók akár harmadával olcsóbbak is lehetnek. Továbbá a garázs állapota, illetve az, hogy új vagy használt, szintén meghatározza az árat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

garázs

garázsárak

áremelkedés

garázsok ára

átlagár