Így éltek a gyerekek a győri horrorházban: döbbenetes sors jutott a kicsiknek

HelloVidék   
  Megosztom
Így éltek a gyerekek a győri horrorházban: döbbenetes sors jutott a kicsiknek

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy párral szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, miután közös kiskorú gyermekeiket penészes falú és padlózatú, hideg ingatlanban nevelték.

A gyermekek fizikailag és érzelmileg is elhanyagoltak voltak az alkoholizálás, dohányzás és szerencsejáték terhelte héttagú családban. A vádirat szerint egy penészes, rendezetlen, testi épséget veszélyeztető ingatlan két szobájában lakott a pár, a nő két nagykorú fia, kiskorú lánya és a vádlottak két közös kiskorú kisfia.

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 év elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

A felnőtt fiatalemberek ittas állapotban megvalósult rendszeres konfrontálódása rossz hatással volt a kiskorú gyermekekre.

A kislány iskolai közösségbe való beilleszkedését jelentősen nehezítette ápolatlan megjelenése és a megtanult rossz problémamegoldó stratégiája is, megviselték egyik felnőtt bátyja őt bántalmazó magatartásai, mellyel szemben szülei nem védték meg, az eseteket rájuk hagyták.

A vádlottak magatartása a hatóságokkal felszínes volt, ingatlanjukat elárverezték a családban élő három kereső személy fizetésének nem megfelelő beosztása miatt. Ezután a család egy 30 négyzetméteres, lakhatásra alkalmatlan mellékhelyiségbe költözött. Tavaly novemberben a hatóságok kiemelték a gyermekeket a családból.

A szülők mindhárom gyermek értelmi, érzelmi, testi és lelki fejlődését is veszélyeztették. Az ügyészség a vádlottakat három-három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Velük szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

bántalmazás

győr

vádemelés