Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

HelloVidék   
  Megosztom
Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát. A Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 12 szobás kastélyának ára 765 millió forint.

Az 1780-as években épült marha vagy juh istállót az 1870-es években alakították át kastéllyá. A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék eddig exkluzív szállodaként, éttereméként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit - írja a 24.hu.

A falutól északnyugatra, egy majorban áll a közkeletű nevén “vörös-kastélynak” nevezett épület. A kitervezte.hu bejegyzése szerint az idők során többször átépített épület központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kapta nevét. A kúria homlokzatán ma is látható a márványba vésett Vörös Kastély felirat. A kastély legrégebbi része, a földszinti boltozatos terem, az 1780-as években épülhetett marha vagy juh istállónak. A majorság kezdetben a Teleki család, később a Zeyk család tulajdonában volt. Száz évvel később, az 1870-es években alakították a gazdasági épületet kastéllyá emeletráépítéssel és új épületszárnyak kialakításával.

A kastély kálváriája tovább folytatódott, amikor 1984-ben megvette egy vállalkozó, aki panzióvá akarta alakítani. Miután kerete elfogyott, ő is továbbadta a tulajdonjogot. Az épület állapota egyre romlott, a kilencvenes években tető sem fedte. Felújítása az utolsó pillanatban kezdődött el, és 2000 végére fejeződött be. 2010-ben került új tulajdonoshoz, aki ismét felújította.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kastély

eladás

ár