Már csak ez hiányzott: ennyivel nőhetnek idén a társasházak költségei

HelloVidék   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: ennyivel nőhetnek idén a társasházak költségei

Nemcsak lakásonként, hanem társasházanként is növekednek a közös költségek, akár 20 százalék is lehet az áremelkedés.

Egy hölgy jelenleg 18-20 ezer forint körüli összeget fizet közös költségre és számításai szerint ez az összeg 20-22 ezer forint lesz számolt be róla az RTL Híradója.

Egy másik megkérdezett azt mondja: 15 ezer forintra emelkedik a költség, ám ez csupán ideiglenes és májusban újra emelni fognak. Egy arcát és nevét nem vállaló lakos 29 ezer forintot fizet egy 84 négyzetméteres lakás után, ami 10 százaléka a nettó keresetének.

A híradónak nyilatkozó közös képviselő szerint az emelés elkerülhetetlen, mert a vállalkozások már emeltek a munkadíjakon. Egy társasházi szaklap egy tavalyi felmérése alapján azt állapította meg, hogy a 20 százalékot is elérheti a költségek növekedése.

A Társasházkezelők Szövetsége szerint egy másik fontos tétel is nőtt, mégpedig a biztosítás. A lakásértékek megnőttek, a régi biztosításokat indexálják. Azonban régiós különbségek is vannak a közös költségekben, mert ugyanazt a munkát különböző összegekért végzik el az ország különböző pontjain.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

költségek

társasház

drágulás